Agenda

Zaterdag 23 november Studiedag Powervrouwen in de 20ste eeuw. Over de actuele positie van de vrouw in samenleving en politiek aan de hand van de inzichten van Simone de Beauvoir en Hannah Arendt . De bijeenkomst wordt gehouden in Bibliotheek Zoetermeer en wordt geleid door Jos de Wit. Locatie: Bibliotheek Zoetermeer, Stadhuisplein 1, 13:30 – 16:30 uur. Kosten € 17,50 pp. Aanmelden via: https://volksuniversiteit-zoetermeer.nl/cursussen/powervrouwen-in-de-20e-eeuw/ Zie ook: Powervrouwen 20e eeuw.

 

Donderdag 28 novemberHumanistisch Café – Thema Euthanasie, als onderdeel van medische dilemma’s. Voor dit Humanistisch Café wordt een deskundige uitgenodigd, die haar/zijn visie op het onderwerp geeft, waarna discussie. Tijdstip: Inloop 18.00 uur met de mogelijkheid van soep en brood; start programma 19.00 uur. Locatie: Grand Café Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Entrance Elandstraat (bereikbaar met tram 3 / halte Elandstraat). Zoe voor programma: Aankondiging H-cafe euthanasie

 

Maandag 2 december Socrateslezing, verzorgd door Özcan Akyol & Anna van den Breemer . Locatie: Koninklijke Schouwburg, aanvang 19.30 uur. In de Socrateslezing op 2 december buigt het stel – en ouders van hun twee kinderen – zich over de vele paradoxen en uitdagingen die het ouderschap kent door theorie af te wisselen met de praktijk, hun eigen gezinsleven. Tickets koop je hier

 

Zaterdag 21 december Eindejaarsviering – Excursie (het programma is in ontwikkeling).

 

 

De programmaonderdelen zijn onder voorbehoud. Nog niet alle programma’s zijn geheel uitgewerkt, nog niet alle tijden en locaties zijn bekend.

 

 HV-leden en andere belangstellenden worden per e-mail steeds op de verschillende activiteiten geattendeerd met uitgebreide informatie. U kunt zich aanmelden voor de Nieuwsbrief via  info@humanistischverbonddenhaag.nl.