Programma

Humanistisch Café – Mantelzorg – 24 oktober

Met zorg naar elkaar omzien

Tijdens de eerste bijeenkomst van het Humanistisch Café na de zomer willen we graag met elkaar in gesprek gaan over een thema dat velen van ons bezighoudt, namelijk de toenemende afhankelijkheid van mantelzorgers in de gezondheidszorg.

Een op de drie Nederlanders heeft daarmee te maken. Het kan gaan  om (langdurige) zorg voor een familielid, vriend of buurman op vrijwillige basis. De betrokkene kan hierdoor langer thuis blijven wonen en is minder afhankelijk van professionele zorg.

Dit roept veel vragen en problemen op, zowel voor de patiënten, maar zeker ook voor de zorgverleners die er dikwijls alleen voor staan en niet vaak in de gelegenheid zijn om over hun moeilijkheden in een vertrouwde omgeving van gedachten te kunnen wisselen.

Omdat we mogelijk allemaal direct of indirect met deze problematiek te maken  hebben dan wel kunnen krijgen, biedt het HV Den Haag graag de mogelijkheid voor een open gesprek hierover. Om dat gesprek op gang te brengen hebben we een paar mensen gevraagd hun ervaringen bij de start van de bijeenkomst in te brengen. Als bijlage bij deze uitnodiging vindt u een persoonlijke bijdrage van een van onze leden.

U bent van harte welkom op:

Donderdag 24 oktober

 Vanaf 18.00 uur inloop met soep en broodjes

Start bijeenkomst 19.00 uur

Drankjes voor eigen rekening

 

Grand café De Utopie

Waldeck Pyrmontkade 116 (halte lijn 3 Elandstraat)

2518 JR Den Haag

 

Socrateslezing

Maandag 2 dec 2019

Het Nationale Theater | Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Met Özcan Akyol en Anna van den Breemer

Özcan Akyol is columnist en schrijver. Anna van den Breemer is journalist en schrijft voor de Volkskrant over opvoeden. In de Socrateslezing op 2 december buigt het stel – en ouders van hun twee kinderen – zich over de lastige vraag: hoe kunnen kinderen zich ontwikkelen tot kritische burgers van een gezonde democratie? En welke rol mogen en willen we hierin verwachten van ouders, maar ook het onderwijs en de overheid?

Kaarten zijn binnenkort te koop via de website www.humanistischverbond.nl.

 

 

Zie ook bij Agenda en Cursussen.

Alle programmaonderdelen zijn onder voorbehoud